фізико хімічні властивості крові сироватки лімфи
Фізико - хімічні властивості крові. Загальні відомості про гідрології водних об єктів, хімічних і фізичних властивості природних вод. Склад лімфи близький до складу плазми крові. Зміст солей, азотистих і безазотистих продуктів обміну майже таке ж, як в плазмі крові. Однак зміни обміну в органах викликають більш різкі зміни складу лімфи, ніж крові. В інших випадках в сироватці крові утворюються речовини, або склеюють мікроби (аглютиніни), або розчиняють їх (л и з і н и), або ті, що облягають чужорідні для організму білки (і р е ц і п і т і н и). Роботами радянських імунологів показано велике значення центральної нервової системи у виробленні імунітету, в утворенні захисних білків і надходження їх. Кров, лімфа і тканинна рідина утворюють внутрішнє середовище організму, що омиває усі клітини і тканини тіла. Внутрішня середовище відрізняється відносною сталістю складу та фізико - хімічних властивостей, завдяки чому є відносно постійні умови існування клітин організму (гомеостаз). Це досягається в результаті діяльності низки органів, які доставляють організму різні необхідні для життя речовини і видаляють з організму продукти розпаду.
Еритроцити лейкоцити тромбоцити (віробляються кровотворнімі органами). Еритроцити в кров яному руслі є носіямі групових властивостями. Формені елементизвичайна становляться 40 - 45% об єму крові, плазма - 55 - 60%. Ця функція здійснюється за рахунок фізичних властивостей води плазми крові. Кров рівномірно розподіляючись в організмі створює умови або для тепловіддачі (посилюючи рух крові в капілярах шкіри), або для збереження тепла (розширюючи судини внутрішніх органів). • закріпити знання матеріалу теми (обговорення запитань для самопідготовки) - оволодіти методиками одержання крові у людини і тварин. • навчитись розв язувати ситуаційні задачі і знати відповіді на запитання комп фізико - хімічні характеристики системи крові. Частина об’єму крові, яка припадає на долю еритроцитів, називається гематокритом. Фізико - хімічні властивості еритроцитів. До них відноситься пластичність, осмотичні властивості, гематокрит, в’язкість, швидкість осідання еритроцитів. Майже все залізо входить до складу різних білків. Білки, які містять залізо в гемовій формі. А) гемоглобін; б) міоглобін; в) цитохроми; г) каталази; д) лактоферин. Білки, які містять залізо в негемовій формі. А) феритин; б) гемосидерин; в) трансферин; г) ферменти. Аконітаза, ксантиноксидаза, надн - дегідрогеназа. Колір кровиопределяется наявністю гемоглобіну.
Артеріальна кров характеризується яскраво - червоним забарвленням, що залежить від вмісту в ній гемоглобіну, насиченого киснем (оксигемоглобина). Осмотическое тиск в крові, лімфі, тканинній рідині, тканинах приблизно однаково і відрізняється завидною постійністю. Навіть якщо в кров поступає значна кількість води або солі, то і в цих випадках осмотическое тиск не зазнає істотних змін. Поняття про систему крові. Визначається наявністю в еритроцитах особливого білка - гемоглобіну.
Артеріальна кров характеризується яскраво - червоним забарвленням, що залежить від вмісту в ній гемоглобіну, насиченого киснем (оксигемоглобін). Продукти перетравлення білків, жирів і вуглеводів, всмоктуються в кров і лімфу, а також низькомолекулярні продукти клітинного метаболізму можуть змінювати осмотичний тиск в невеликих межах. Підтримання сталості осмотичного тиску відіграє надзвичайно важливу роль у життєдіяльності клітин. Основні функції крові. Гематокритний показник. Основні фізіологічні константи крові. Плазма, склад, роль білків плазми. Осмотичний і онкотичний тиски. Регуляція сталості осмотичного тиску.
Кислотно – основний стан крові. Оскільки у кров потрапляють усі продукти життєдіяльності організму, а її морфологічний склад залежить від співвідношення процесів утворення і руйнування, то її хімічний і морфологічний склад є одним з найбільш чутливих показників стану організму при виникненні різних захворювань. Фізико - хімічні властивості жирів залежать від їх складу.
Якщо в складі жирів переважають насичені жирні кислоти, такі жири мають тверду консистенцію і високу температуру плавлення (жири тварин). Принцип методу iлька. Присутні в сироватці крові холестерин та його ефіри дають кольорове забарвлення при обробці суміші оцтового ангідриду, сірчаної та оцтової кислот. У новонароджених і дітей першого року життя фізико - хімічні властивості крові відрізняються від показників у дорослих. Так, у новонароджених вищі питома вага і в’язкість крові, що обумовлено більшою концентрацією еритроцитів. До кінця першого місяця життя названі показники знижуються і наближаються до таких у дорослих або стають незначно меншими. Плацентарний кровообіг і особливо пологи утруднюють газообмін. Тому перед народженням у дітей спостерігається виражений ацидоз (рн до 7, 13 - 7, 23). Протягом перших годин (або днів) після народження ацидоз поступово зникає. У новонароджених концентрація 2. Фiзико - хiмiчнi властивостi кровi. Фiзiологiя формених елементiв кровi. Механiзм згортання кровi. Кров моє властивості суспензії, тобто в нормі формені елементи знаходяться у зрівноваженому стані. В’язкiсть кровi зумовлена внутрiшнiм тертям при перемiщеннi. Якщо в’язкiсть води прийняти за одиницю, то в’язкiсть плазми дорiвнює 1, 7 - 2, 2, а в’язкiсть цiльної кровi бiля 5, 0. В’язкiсть залежить в основному вiд кiлькостi еритроцитiв i менше - вiд складу плазми. Витискається сироватка – плазма крові без фібрину.
Поряд з системою зсiдання в кровi є система антизсiдання, яка. Запобiгає внутрiсудинному зсiданню кровi i забезпечує розщеплення тромбів. Кров, її склад і функції 2. Фізико - хімічні властивості крові 3. Формені елементи крові - еритроцити, їхні функції і властивості. Ср - гемоглобін і переніс кров ю кисню - лейкоцити, їх види і значення. Ср - захисні функції крові. тромбоцити, їхнє значення. Ср - згортання крові. регуляція згортання крові. Антитіла знаходяться у сироватці крові і лімфі, у молозиві і секретах, на поверхні клітин(наприклад епітелію слизових оболонок. ) антитіла сприяють знищенню чужорідних тіл за допомогою. посилення фагоцитозу - активації системи комплемента - стимуляції к - клітин - можуть приєднуватися до вірусів або бактеріальним токсинам і перешкоджати їх зв’язуванню з рецепторами на клітинах – мішенях. Сферичної і частинок дисперсної явища (адсорбція, явища. Біологічних рідин (крові, лімфи, жовчі, плазми, сироватки, сечі, навколоплідних. Рідин) є новим методом лабораторної діагоностики захворювань людини. З термодинаміки випливає, що будь - яка гетерогенна система прагне.
Зараз усі білки класифікують переважно за фізико - хімічними властивостями та хімічним складом. За цими ознаками білки поділяють на дві групи — прості (протеїни) і складні (протеїди). Протеїни — це білки, до складу яких входять лише залишки амінокислот. Протеїди — складні білки, молекули яких крім залишків амінокислот містять ще й інші компоненти— простетичні групи. Вони входять до складу цитоплазми клітин та різних рідин організму — сироватки крові, лімфи, ліквору.
У вищих тварин альбуміни становлять основну частину плазми крові (50 %). Альбуміни входять також до складу продуктів харчування рослинного і тваринного походження — молока, яєць, зерна злакових і бобових культур. З фізико - хімічної точки зору кров представляє собою суспензію, або суспензія, бо формені елементи крові знаходяться в плазмі в підвішеному стані. Під суспензією, або суспензією, розуміється рідина, що містить рівномірно розподілені частинки іншої речовини. Виходячи з цих властивостей, ферреус запропонував вивчати суспензійну стійкість еритроцитів, визначаючи швидкість їх осідання в крові, згортання якої усувається попередніми додаванням лімоннокіслого натрію. Визначення шое ведеться за допомогою капіляра панченкова, на якому нанесені міліметрові ділення. Хімічний склад та фізико - хімічні властивості сечі здорової людини. Патологічні компоненти сечі та причини їх появи. Роль нирок у виведенні продуктів біотрансформації ксенобіотиків та ендогенних токсинів. Вплив фармацевтичних засобів на функції нирок та фізико - хімічні властивості сечі. Структура навчальної дисципліни. Фізико - хімічні властивості, класифікація та функції. Простих і складних білків. Будова, фізико - хімічні властивості, класи. Фікація та механізм дії. Роботи з біологічними рідинами (сироватка крові, слина, сеча) в біохімічних дослідженнях. Побудови графіків залежності швидкості ферментативної. Лімфа є молочно - білою рідиною, схожою за складом з плазмою крові, але з меншим (в 3 - 4 раз) вміс - том білка. Вона містить в невеликій кількості лейкоцити, головним чином лімфо - цити. Лімфатичні судини пронизують всі тканини й органи. У стіні судин є м язовий шар. У великих лімфатичних судинах знаходяться клапани, переш - коджаючі зворотному відтоку рідини. Залежно від властивостей досліджуваної системи фізико - хімічні мето - ди діляться. Ванні слід враховувати властивості сироватки реципієнта і еритроцитів доно. Сироватка донора до уваги не береться, так як, вступаючи в кров яне рус вікові особливості фізико - хімічних властивостей крові. Осмотична резистентність еритроцитів. Осмотическая резистентность эритроцитов. Вода утворює основу внутрішнього середовища живихорганізмів (крові, лімфи, міжклітинної рідини). Кількість води на планеті. Якщо розглядати показник кількості даного оксиду у всіх агрегатних станах, то його на планеті близько 75% від загальної маси. Які особливості будови молекул води забезпечують її властивості. Як фізико - хімічні властивості води забезпечують процеси життєдіяльності окремих клітин і всього організму.
Серед запропонованих хімічних елементів f, c, cl, i, k, mg, na, p, ca, o вибрати один згідно наступних запитань. входить до складу так званих біомолекул (с) аналітична хімія. Фізико - хімічні методи визначення концентрації речовин, прилади та обладнання. Фотоелектроколориметрія. Патологічна фізіологія. Діагностичне значення визначення концентрації лпнщ в сироватці крові. Зміст навчального матеріалу.
Структура і біологічна функція вищих жирних кислот, триацилгліцеридів і кетонових тіл. У вигляді емульсії жир знаходиться в крові, лімфі і транспортується до різних органів і тканин, включаючись в обмінні процеси. Ліпіди відіграють подвійну біологічну роль – енергетичну та структурну.
При їхньому розщепленні звільнюється велика кількість енергії. Игра наиболее доступный для детей вид деятельности это способ переработки полученных из окружающего мира впечатлений знаний уже в раннем цель игровой терапии не менять ребенка и не переделывать его не учить его используя игровые технологии в образовательном процессе взрослому необходимо обладать эмпатией доброжелательностью властивості білків визначаються хімічним складом, розмірами і формою молекули. Білки мають молекулярну масу від 6 тисяч до мільйону і більше.
існує альбумін молока, яєць, сироватки крові. Входять до складу різних рідин організму (сироватка крові, лімфи), до складу продуктів харчування (молока, яєць, зерна злакових та бобових культур). Беруть участь у транспортуванні різних речовин. Ліпідів, жирних кислот. 2) глобуліни – не розчинні у воді, розчинні в сольових розчинах. Відомі глобуліни молока, яєць. 3) гістони – розчинні у воді, в слаб. Концентрованих кислотах. Проявляють виражені основні властивостями. Це ядерні білки, вони пов язані з днк і рнк. 4) склеропротеїни – білки опорних тканин (хрящів, кісток), вовни, волосся. Так, у новонароджених вищі щільність і в язкість крові, що зумовлено головним чином більшою концентрацією еритроцитів. Менша кількість амінокислот. На чашку петрі наносять сироватку реціпієнта. Додають краплю крові донора в 10 разів меншу.
Суміш перемішують і нагрівають у водяній бані (температура 45. Лімфа, проходячи крізь кіркову та мозкову речовину, за наявності мікроорганізмів або антигенів частково від них звільняється. Подібним фільтром для крові є селезінка. У новонароджених щільність крові більша, ніж у дорослих. Фактори, які визначають реологічні особливості крові для плазми. В’язкість, хімічний склад, величина ph. Здатність до деформації, агрегації та інші. Предыдущаястр 21 из 26следующая. Артеріальна кров характеризується яскраво - червоним забарвленням, що залежить від вмісту в ній гемоглобіну, насиченого киснем (оксигемоглобіну). Продукти перетравлення білків, жирів і вуглеводів, всмоктуються в кров і лімфу, а також низькомолекулярні продукти клітинного метаболізму можуть змінювати осмотичний тиск у невеликих межах.
Коментарі
Дописати коментар